Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
Kissan Nivelrikko (Luettu 5335 kertaa)
hemuli-79
Tulokas
*
PoissaViestejä: 10
Kissan Nivelrikko
09.03.2009 - 20:39:07
 
Hei, Tässä kotiuduttu lääkäristä,ja varmistui sitten kissan ontumisen aiheuttama syy,alkava nivelrikko kyynärnivelessä 3 vuotiaalla kissalla.Onneksi menimme toiselle lääkärille koska toinen piti kuvaamista turhana.Nyt kyynärnivel tulehtunut siksi ontuu,metacamia pitää antaa viikon ajan ja ruoka pitää vaihtaa j/d-ruokaan,ostin myös seraguin nimistä valmistetta.Onko teillä kokemusta nivelrikosta? ja sen hoidosta.Onneksi tämä nyt todettiin aikaisessa vaiheessa.Rotu on Maine coon,lääkäri tuumasi olevan seuraus isosta rodusta.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
K-K
Friikki
*****
Poissa


KoMpAstElu VoEp estÄä
KuAtumiSen

Viestejä: 2127
turku
Re: Kissan Nivelrikko
Vastaus #1 - 10.03.2009 - 20:47:57
 
Täällä ei näytä haku toimivan, eli vanhoissa ketjuissa selailemalla löytyy varmaan suht läheltä nivelrikosta paljon juttua.

Erikoista on että tuon ikäisellä jo noin pahaksi on mennyt  Täh, voi pikkuista. Meillä aloitettiin sillä viikon Metacam kuurilla ja samalla Seraquinia (se aloitetaan muistaakseni kaksinkertaisella annostuksella, mutta purkissa lukee ne ohjeet) alettiin heti antaa ja sitä annetaankin sitten lopun elämän yleensä, tai siis voi olla että pitää esim. vuoden päästä vaihtaa esim Cartovetiin (ei hajuakaan mikä se oli mut joku Carto tai vastaavaan se oli, myös ihmiseten Arthrylliä käytetään ainakin koirilla).
On myös olemassa ruiskulla annettava lääkitys ja niillä aina välillä näyttäisi lääkärit haluavan aloittaa pahoissa tapauksissa, teillä ei tainnut lääkäri sitä nähdä tarpeelliseksi.
Meillä jatkettiin tuon Metacamin jälkeen Tramalilla ja se oli ihan hyvä ratkaisu, vaikka kissa meni aika kanttu vei siitä, mutta pidemmällä kipujen poistokuurilla kissa sai palautumisaikaa pidempää, kuin sen viikon mitä Metacamia voi syöttää suht turvallisesti isommallakin annoksella.
Mutta tosiaan kannattaa olla tiukka sen Seraquin lääkityksen kanssa eli ei pidä välejä, aloittaa ihan sillä suositellulla isolla annoksella ja ei lopeta missään vaiheessa antoa. Tuo ei tule mitenkään halvaksi, mutta oikeasti nivelrikko on tosi kivulias ja koiriahan pahoilla tuloksilla joudutaan laittaa piikille, kun elämä käy niin kivuliaaksi. Eli kannattaa tosiaan uhrata se 30€/kk taukoamatta.

Kasvattajalle kandee infota, kyseisessä rodussa taitaa jonkun verran olla näitä polvi/kyynär ongelmia lisääntynyt ja se tilanne on ihan hyvä kasvattajan tietää, että pystytään rotuja seuraamaan. Ell tohtorilla Hannes Lohella on meneillään kissojen geenikartoitus ja  Maine coon järjestöltä vaikka kannattaa kysellä ovatko he suunnitelleet yhdeksi mielenkiinnoksi tutkia noita jalka ongelmia sen kautta? Tämä tarkoittaa että kissastasi lähetettäisiin tutkimukseen ja siitä olisi iso hyöty tulevaisuutta nähden eli kissa antaisi palan itsestään tulevien kissojen hyvinvoinnille.
Siirry sivun alkuun
 

Meidän poppoon blogi: http://tassunjalki.blogspot.com/
WWW  
IP on kirjattu
 
hemuli-79
Tulokas
*
PoissaViestejä: 10
Re: Kissan Nivelrikko
Vastaus #2 - 12.03.2009 - 23:34:46
 
Kiitos,K-K vastauksestasi Hymiö kaikki tieto ja kokemukset ovat tervetulleita.
Oliko teillä apua tuosta seraquin valmisteesta? ihan sama minkä hintaiseksi sen käyttö tulee jos vaan on apua ja hidastaa etenemistä.
Haluisin vaan tietää että onkohan tuo seraquin nyt parhain ja laadukkain noista nivel valmisteista,kun haluisi kumminkin syöttää sitä mistä olisi eniten apua?Ja tuo hills J/D ruoka onkohan se hyvä valinta nyt jatkoon,kellään kokemuksia siitä? Joudun kyllä sekoittamaan raksut märkäruokaan koska kissa ei ole tottunut syömään pelkkää kuivaruokaa,ja sopivasti olivat lopettaneet J/D säilykkeen tekemisen. Vihainen

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
K-K
Friikki
*****
Poissa


KoMpAstElu VoEp estÄä
KuAtumiSen

Viestejä: 2127
turku
Re: Kissan Nivelrikko
Vastaus #3 - 13.03.2009 - 06:39:51
 
Meillä auttoi Seraquin täysin, parhain vaste oli havaittavissa siinä 2kk alkaen valmisteen aloittamisesta.
Meillä ei ravinnolla otettu osaa suoranaisesti.
Siirry sivun alkuun
 

Meidän poppoon blogi: http://tassunjalki.blogspot.com/
WWW  
IP on kirjattu
 
-Piia-
Aktiivinen
**
PoissaViestejä: 140
Re: Kissan Nivelrikko
Vastaus #4 - 16.03.2009 - 10:57:38
 
OT: Meillä juurikin kaks viikkoa sitten toinen koira lopetettiin nivelrikon takia. Eläinlääköri sanoi, että kun on kyseessä niin iso koira (+50kg) ei nivelrikkoa saa täysin kivuttomaksi, koska painoa kohdistuu jalkoihin niin paljon.
En tiedä päteekö sama sitten kissojen kohdalla, mitä isompi rotu sen kipeempi kun painoakin on enemmän.
Siirry sivun alkuun
 

1xmaatiaiskissa
2xmaine coon
1xmustaterrieri
2xneitokakadu
tilanteesta riippuen 3-5xakvaario
WWW -Piia-  
IP on kirjattu
 
kissamummu
Tulokas
*
PoissaViestejä: 3
Sukupuoli: female
Re: Kissan Nivelrikko
Vastaus #5 - 21.04.2009 - 08:07:53
 
Meillä myös löydettiin "vanhukselta"  Virnistys (nyt 5 v) nivelrikko 3-vuotiaana. Aluksi syötin Seraquinia, myöhemmin siirryin Vitalcatiin sitä kun ei meillä tarvitse pakkosyöttää vaan se uppoaa "hemuna".

Meillä ei ruoaksi kelpaa juurikaan muu kuin kuivamuona, alussa Híll´s:in J/D, nykyisin Royalin Senior (neutered), hankin sitä eläinlääkärin kautta ja sen koostumus on kutakuinkin sama kuin J/D:ssä. (6 kilon listahinta on vain himpun verran yli 40 € eli edullisempaa kuin eläinkaupasta). Samaa syö koko muukin porukka - pysyvät kilot kurissa  Virnistys.

Näillä meillä kivut pysyvät kurissa, vasta naureskelin kun tuo vanhus yksinään heitteli hiirtä kuin pikkupentu ainakin ja veti rumbaa ympäri kämppää nuorempien nukkuessa. Hymiö

Enpä tiedä olisiko tuo kisun paino se joka altistaa nivelrikolle, minun rotuni naaraspuoliset edustajat painavat vain n 3 kiloa - kuten meillä.
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Berner oy
Tulokas
*
Poissa


I Love YaBB 2!

Viestejä: 2
Re: Kissan Nivelrikko
Vastaus #6 - 02.10.2009 - 10:28:57
 
Hei,

Pieni tarkennus j/d säilykkeiden osalta. Valmistus ei ole lopetettu niitä on edelleen saatavana. Suuren suosion takia ne ovat olleet tilapäisesti loppu varastostamme, mutta ensi viikolla on tulossa lisää.

Ystävällisin terveisin,
Berner Oy - Hill's maahantuoja
Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta