Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu tai Rekisteröidy
YaBB - Yet another Bulletin Board
  Kirjoitukset ovat yksittäisten henkilöiden mielipiteitä, eivät InCat Suomen tai jonkun muun yhdistyksen, ellei viestissä niin erikseen sanota.
  KotiOhjeitaHaeKirjauduRekisteröidy  
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta
ProCat-kissarekisteri on entistäkin monipuolisempi (Luettu 4966 kertaa)
Turkinpippuri
Tulokas
*
PoissaViestejä: 24
ProCat-kissarekisteri on entistäkin monipuolisempi
02.08.2010 - 12:29:31
 
ProCat-kissarekisteri on nyt ollut toiminnassa kolmisen vuotta - ja sinä aikana rekisteriin on kirjattu yli 37000 kissaa - 37 eri rodusta. Rekisterin käyttäjiä löytyy jo 17 eri maasta, onhan rekisteri käytettävissä niin englannin-, ranskan- kuin saksan kielisenä, kotoisen suomen kielen lisäksi.

ProCat-kissarekisteriin on lähiaikoina lisätty muutamia kasvattajia palvelevia uusia ominaisuuksia, joista lyhyesti seuraavassa:

- Kertoimien laskenta: rekisteri laskee sekä sukusiitoskertoimet että sukukatokertoimet - nyt lisäksi siten, että eri sukupolvimäärien mukaiset kertoimet säilyvät kissan tiedoissa. Tilastoissa käytetään 6 polven mukaan laskettua sukusiitoskerrointa ja 10 polven mukaan laskettua sukukatokerrointa (ja kertoimia voi laskea 4, 6, 8, 10 polven mukaan, sukukatokertoimen lisäksi 12 sukupolven mukaan).

- Kasvattajat voivat suunnitella tulevia pentueita nyt rajattomasti tulevaisuuteen suunnitelmakissojen avulla. Suunnitelmakissoille lasketaan sukusiitos- ja sukukatokertoimet, niiden sukutauluja voi tutkia ja vertailla vanhempien sukutauluja (vastauksena saa listan niistä kissoista, jotka esiintyvät molempien vanhempien sukutauluissa sekä sukulaisuussuhde-tiedot. Tietenkin myös jälkeläisten sukusiitos- ja sukukatokertoimet lasketaan halutulle sukupolvimäärälle).

Tilastoissa on mahdollisuus seurata muutoksia sukusiitos- ja sukukatokertoimien keskiarvoissa roduittain / syntymävuosittain.

Erilaisia teknisiä muutoksia on toki myös toteutettu - tavoitteena helpottaa sekä ylläpitoa että rekisterin käyttöä.

Muihin yleisesti käytössä oleviin kissarekistereihin nähden ProCat-kissarekisteri tarjoaa kasvattajille monia hyödyllisiä lisätoimintoja - mainittakoon mm. se, että kissoille voi syöttää miltei rajattomasti tietoa - niin testituloksia (kuin muitakin seurantaan haluttuja ominaisuuksia) kuin näyttelytuloksiakin, kuvia jne. Ominaisuustietojen näkyvyyden voi tiedon lisääjä määrittää itse - jopa käyttäjäkohtaisesti - siis vaikka vain omaan tietoon. Tosin tietoja hyödynnetään tilastomielessä - kuka tahansa voi tutkia eri ominaisuuksien esiintymistä kissojen sukutaustoissa (myös suunnitelmakissoille).
ProCat-kissarekisteri tarjoaa siis mahdollisuudet kirjata kissojen terveystietoja - joko omaan tai julkiseen käyttöön. Kasvattajat voivat hyödyntää tietoja jalostustyössä - ilman kissakohtaista tietojen julkistamispakkoa. Tietenkin kasvattaja voi hyödyntää testituloksia myös markkinoidessaan pentujaan - rekisteri on kansainvälinen, eikä kissojen testaus sillä tasolla, mitä Suomessa harrastetaan, ole muualla maailmassa mitenkään itsestäänselvyys. Kasvattajaa, joka pyrkii ennaltaehkäisemään erilaisia perinnöllisiä tai tarttuvia tauteja kasvattiensa osalta, arvostetaan kansainvälisesti hyvin vastuullisena kasvattajana. Eikä suomalaiskasvattajien tarvitse hävetä myöskään kissojen sukutaustoja - ne ovat kansainvälisesti arvioituna keskimäärin hyvinkin laadukkaita, joten kyllä niitä kannattaa esitellä avoimesti. ProCat-kissarekisteri tarjoaa hyvät mahdollisuudet kasvatustyösi esittelyyn kansainvälisesti. Sanomattakin on selvää, että kissarekisterin käyttö on sitä hyödyllisempää kaikille mitä laajemmin kasvattajat kertovat omista kasvateistaan.

Tarkemmin ProCat-kissarekisterin toimintoihin voi tutustua kissarekisterin käyttöohjeisiin tutustumalla. Ellet ole aikaisemmin tutustunut ProCat-kissarekisteriin, tervetuloa tutustumaan. ProCat-kissarekisteri löytyy osoitteessa http://procat.dy.fi

Siirry sivun alkuun
 
 
IP on kirjattu
 
Sivunvalintanappi Sivu: 1
Lähetä aihe Tulosta